uitverkocht

harmony (etherische olie)

Artikelnummer: EOH
Artikel 8 van 18
€ 12,95 (inclusief btw)
  • gewicht: 10 ml
  • ook geschikt voor kinderen: ja

Een geur die je in harmonie brengt met jezelf en met elkaar. Met onder andere lavendel, een etherische olie die bijna iedereen lekker vindt en waar je ook heerlijk bij kunt ontspannen....

Een geur doet iets met je. Het kan een herinnering bij je oproepen, zowel positief als negatief. Denk maar eens aan een parfum die je aan iemand doet denken of de geur van het bos waar je een heerlijke, ontspannende wandeling hebt gehad.

Maar het kan ook andersom. Een geur die je juist aan een negatieve ervaring doet denken. 

In huis is geur ook heel belangrijk want als het ergens niet lekker ruikt, is het geen aangename plek. Om een aangename geur in huis te krijgen, kun je een diffuser of een brander gebruiken.

Het verschil met een brander en een diffuser is niet alleen de prijs. Een brander is goedkoper dan een diffuser. Maar hoe komt het dat daar verschil zinzit? Een aroma diffuser is beter omdat een aroma diffuser op elk moment de juiste hoeveelheid verspreidt. Bij een aroma brander heb je hier veel minder invloed op. Daarbij doet het branden van de etherische olie afbreuk aan je heerlijke olie!

Aromatherapie is fijn om je lichaam en geest weer in balans te brengen. Je kunt oliën gebruiken voor lichamelijke, geestelijke, emotionele of spirituele ondersteuning maar ook geuren voor speciale gelegenheden maken de sfeer compleet! 

Wat is aromatherapie?

De oliën die gebruikt worden in de aromatherapie worden etherische olie genoemd. De olie wordt uit heilzame planten gewonnen. De geurcellen van de plant kunnen per plant ergens anders zitten: In het blad, in de bloemblaadjes, in het hout of in de schil. De plant gebruikt deze aroma's voor het aantrekken van nuttige insecten en / of voor de bestrijding van ziektekiemen.

Elke olie bezit een eigen, unieke samenstelling van actieve bestanddelen en dit mengsel van werkzame stoffen bepaalt de werking en de eigenschappen. Sommige oliën kun je gebruiken bij lichamelijke klachten. Andere oliën werken meer op de psychische en emotionele kant (ontspanning bevorderen, onrust en angst verminderen)

Hoe werkt aromatherapie?

Onze reukreceptoren (het zijn er maar liefst 400!) staan in verbinding met het stuk van de hersenen die herinneringen en emoties opslaan. Als we de etherische olie inademen wordt dit deel van de hersenen gestimuleerd en zo wordt onze lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid op een positieve manier beïnvloed. Hier wordt dus ook bepaald of we een geur lekker of juist vies vinden!

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel