edelstenen en kristallen opladen

Er zijn verschillende manieren om je edelstenen weer op te laden. Kies vooral wat bij jou past, waar jíj je fijn bij voelt.

Edelstenen geven hun energie af aan hun omgeving en aan diegene die de edelsteen bij zich draagt. Voor een goede werking moet je deze energie regelmatig aanvullen. De werking en intensiteit worden vergroot of versterkt door je edelsteen regelmatig op te laden.
Opladen kan op de volgende manieren:

Maanlicht

Volgens mij vindt iedereen die mooie zilveren bol in de lucht mooi. We hebben het natuurlijk over de maan. Maar wist je dat ook de natuur op haar reageert? Zeker als het volle maan is, heeft de maan een bijzonder effect op bijvoorbeeld de groei van planten. Deze groeien sneller tijdens de volle maan. De maan kan ook jouw edelstenen opladen. Leg je edelstenen, het liefste tijdens de volle maan, een nachtje in het maanlicht. Dat kan buiten maar binnen is ook prima! Zoals wij soms niet kunnen slapen van de energie van de volle maan, zo worden jouw edelstenen op deze manier weer opgeladen. Haal je edelstenen voordat het zonlicht er is weer naar binnen of weg bij je raam. 

Bergkristal

Met een bergkristal cluster laad jij je edelstenen weer heerlijk op. Je kunt je edelsteen, het liefst 24 uur, op je bergkristal cluster leggen of opladen in een abalone schelp met bergkristal oplaadsteentjes

Aarde

De makkelijkste manier van het ontladen is door het gebruik van aarde. Het werkt heel simpel: nadat je je edelsteen hebt afgespoeld met water, stop je je edelsteen in de aarde en laat het hier minimaal 12 uur inzitten. Wil je je edelsteen heel grondig reinigen, dan mag het ook langer in de aarde blijven. 

Helaas is ook dit niet voor alle edelstenen geschikt. Een ruwe cluster is moeilijk schoon te maken als het in de aarde heeft gelegen. Je kunt je voorstellen dat de aarde overal in en tussen de cluster zit. Sommige edelstenen verliezen hun mooie polijstlaag (calciet, malachiet, barnsteen) als je ze in de aarde stopt dus hou er ook hier rekening mee dat niet alle edelstenen geschikt zijn om zomaar in de aarde te stoppen!

Je kunt het beste aarde gebruiken op een plek waar geen planten omheen staan. Ook planten vinden de negatieve energie die de edelsteen bij zich heeft niet fijn.

Seleniet of satijnspaat

Seleniet is zelfreinigend waardoor het niet opgeladen hoeft te worden. Hierdoor kan ook seleniet worden gebruikt om je edelstenen weer op te laden. Leg je edelstenen of sieraden in een seleniet schaaltje, die zijn nog mooi ook. Seleniet kan niet tegen water dus spoel je bakje van niet af onder de kraan en neem het ook niet af met een natte doek. Er bestaan ook speciale seleniet schijven, al dan niet gegraveerd. Ook daar kun je je edelstenen op opladen. 

Als je het toch fijn vindt om je seleniet te helpen opladen, kun je het in het maanlicht leggen.

© 2019 - 2022 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel