Ontladen van edelstenen.

Een edelsteen neemt spanning in zich op die ook weer ontladen moet worden om weer goed zijn werk te kunnen doen.

Dit kun je op de volgende manieren doen. 

 

Water

Water is een van de manieren om je edelstenen te ontladen maar niet alle edelstenen kunnen tegen water.  Sommige edelstenen zijn broos en kunnen hierdoor oplossen. Dat is zonde! Anderen edelstenen kunnen verkleuren of worden aangetast. Het is een snelle maar niet zo"n effectieve manier om je edelstenen te ontladen. Wil jij deze methode toch gebruiken om je edelstenen te ontladen? Hou je edelsteen dan minimaal 5 minuten onder stromend water.

De onderstaande edelstenen kunnen sowieso níet tegen water:

Angeliet, Apatiet, Azuriet, Aragoniet, Borniet, Calciet, Chrysant steen, Cyaniet, Dubbelspaat, Fuchsiet, Honingcalciet, Hemimorfiet, Koper, Lapis Lazuli, Larimar, Lepidoliet, Maansteen, Magnesiet, Magnetiet, Malachiet, Mangano Calciet, Pyriet, Purperiet, Rhodochrosiet, Scoleziet, Seleniet, Serafiniet, Serpentijn, Turkoois, Woestijnroos. 

 

Amethist

Heb je een amethist geode in huis? Dat is fijn want een amethist geode is de beste manier om je edelstenen te ontladen. Daarbij hoeft een geode niet vaak gereinigd te worden omdat deze zelfreinigend is! Dat is makkelijk dus!

Een andere optie is het ontladen met een amethist cluster. 

Leg je edelstenen in ieder geval 12 uur in je amethist geode of amethist cluster en ze zullen weer als nieuw zijn!!

Ben jij op zoek naar een amethist geode? Wij kunnen voor je op zoek gaan als je speciale wensen hebt! Laat het ons dan weten via info@vitavera.nl

Onze amethist producten vind je hier.

 

Aarde

De makkelijkste manier van het ontladen is door het gebruik van aarde. Het werkt heel simpel: stop je edelsteen in de aarde en laat het hier minimaal 12 uur inzitten. Helaas is ook dit niet voor alle edelstenen geschikt. Een ruwe cluster is moeilijk schoon te maken als het in de aarde heeft gezeten. Je kunt je voorstellen dat de aarde overal in en tussende cluster zit....

Je kunt het beste aarde gebruiken op een plek waar geen planten omheen staan. Ook planten vinden de negativiteit die de edelsteen op dat moment nog heeft niet fijn!

 

Hematiet

Hematiet is een prima edelsteen om te ontladen. Met kleine steentjes hematiet om je edelstenen in te leggen, kun je je edelstenen makkelijk ontladen. Nadat je je edelstenen in de hematiet hebt gelegd, zijn je edelstenen na 24 uur weer opgeladen; langer dan de 12 uur dus als je je edelstenen bijvoorbeeld in de aarde ontlaadt. Na het opladen in de hematiet, kun je je hematiet het beste afspoelen. Hematiet is een steen die kan gaan roesten dus neem ook de tijd om de hematiet stenen ook weer goed af te drogen!! Onze hematiet producten vind je hier.

 

Smudgen

Door salie of wierook te gebruiken, kun je je edelstenen ook ontladen. Brandt de salie of palo santo zodat er rook vanaf komt. Haal hier je edelstenen doorheen. Een makkelijke manier maar je moet wel van de geur van salie of palo santo houden natuurlijk! 

Doe vooral wat bij jou past!

 

© 2019 - 2021 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel