edelstenen en kristallen ontladen

Een edelsteen neemt spanning in zich op die ook weer ontladen moet worden om weer goed zijn werk te kunnen doen.

Dit kun je op de volgende manieren doen: 

Water

Water is een van de manieren om je edelstenen te ontladen maar het heeft niet onze voorkeur. In de eerste plaats omdat het stromende water ten koste van het milieu gaat. Er zijn ook andere manieren om je edelstenen te ontladen dus waarom zou je die niet kiezen als dat níet ten koste van het milieu gaat? Daarbij kunnen niet alle edelstenen tegen water. Sommige edelstenen zijn broos en kunnen hierdoor oplossen. Anderen edelstenen kunnen verkleuren of worden aangetast. Het is een snelle maar niet zo'n effectieve manier om je edelstenen te ontladen.

Wil jij toch water gebruiken om je edelstenen te ontladen? Hou je edelsteen dan minimaal 5 minuten onder stromend, niet te warm water.

Een wat meer grondige manier om je stenen met water te reinigen is om je stenen 24 uur in een "badje" met water te leggen. Gebruik dan enkel stenen van dezelfde soort bij elkaar en gebruik geen kraanwater in verband met het kalk wat in kraanwater zit. Kalk zal je stenen aantasten. Gebruik voor je stenen badje dus bronwater zonder koolzuur. 

De onderstaande edelstenen kunnen sowieso níet tegen water:

Angeliet, apatiet, azuriet, aragoniet, borniet, calciet, chrysant steen, cyaniet, dubbelspaat, fuchsiet, honingcalciet, hemimorfiet, koper, lapis lazuli, larimar, lepidoliet, maansteen, magnesiet, magnetiet, malachiet, mangano calciet, pyriet, purperiet, rhodochrosiet, scoleziet, seleniet, serafiniet, serpentijn, turkoois, woestijnroos. 

Stenen met een lagere hardheid van 4 kunnen sowieso niet tegen water.Let er ook op dat je sieraden met bv een elastiek ook beter niet in water gereinigd kunnen worden. Je elastiek wordt hier niet mooier van.

Amethist

Heb je een amethist geode in huis? Een amethist geode is een fijne manier om je edelstenen te ontladen. Daarbij hoeft een geode niet vaak gereinigd te worden omdat deze zelfreinigend is. Dat is makkelijk dus! 

Een andere optie is het ontladen met een amethist cluster. 

Leg je edelstenen in ieder geval 12 uur in je amethist geode of gebruik je amethist cluster en ze zullen weer als nieuw zijn!

Amethist is dus niet alleen een mooie edelsteen, het helpt je ook met ontladen!

Ben jij op zoek naar een amethist geode? Wij kunnen voor je op zoek gaan als je speciale wensen hebt! Laat het ons dan weten via info@vitavera.nl

Aarde

De makkelijkste manier van het ontladen is door het gebruik van aarde. Het werkt heel simpel: nadat je de steen hebt afgespoeld met water, stop je edelsteen in de aarde en laat het hier minimaal 12 uur inzitten. Wil je je steen heel grondig reinigen, dan mag het ook langer in de aarde blijven. 

Helaas is ook dit niet voor alle edelstenen geschikt. Een ruwe cluster is moeilijk schoon te maken als het in de aarde heeft gelegen. Je kunt je voorstellen dat de aarde overal in en tussen de cluster zit. Sommige stenen verliezen hun mooie polijstlaag (calciet, malachiet, barnsteen) als je ze in de aarde stopt dus hou er ook hier rekening mee dat niet alle stenen geschikt zijn om zomaar in de aarde te stoppen!

Je kunt het beste aarde gebruiken op een plek waar geen planten omheen staan. Ook planten vinden negativiteit niet fijn.

Hematiet

Hematiet is een prima edelsteen om te ontladen. Met kleine steentjes hematiet om je edelstenen in te leggen,  (bijvoorbeeld in een abalone schelp)  kun je je edelstenen makkelijk ontladen. Nadat je je edelstenen in de hematiet hebt gelegd, zijn je edelstenen na 24 uur weer opgeladen; langer dan de 12 uur dus als je je edelstenen bijvoorbeeld in de aarde ontlaadt. Na het opladen in de hematiet, hoef je je hematiet niet op te laden. Dat doet de hematiet zelf. Een makkelijke en veilige manier van opladen dus met hematiet!

Smudgen

Door salie, palo santo of wierook te gebruiken, kun je je edelstenen ook ontladen. Brandt de salie of palo santo zodat er rook vanaf komt. Haal hier je edelstenen doorheen. Een makkelijke manier maar je moet wel van de geur van salie of palo santo houden natuurlijk.

Doe vooral wat bij jou past!

 

© 2019 - 2022 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel