onderhoud van sieraden

Natuurlijk wil je zolang mogelijk genieten van je sieraden. Dat snappen wij als sieraden liefhebber als geen ander!

Onze sieraden worden met liefde gemaakt. Ga je er ook met liefde mee om, dan heb je er langer plezier van.

Bij elk product in onze webwinkel vind je in de bijbehorende productbeschrijving van welk materiaal het product is gemaakt. 

Hieronder vind je wat meer uitleg over de materialen en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Zilver

De zilveren sieraden in onze webwinkel zijn of helemaal van zilver of van 925 zilver, ook wel sterling zilver genoemd. Maar wat is dat nou?

Sterling zilver is de meeste pure vorm van zilver waar gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt, onder andere dus sieraden. 

925 betekent dat het sieraad voor 92,5% uit zilver bestaat en voor 7,5% uit vulstoffen. Ook wel zilverlegering genoemd, een mengeling dus van zilver en vulstoffen. 

Vulstoffen zijn nodig omdat zilver van zichzelf te zacht is om sieraden van te maken. In sieraden van 925 zilver, staat bijna altijd een teken met 925. Dit wordt in de sieraden geslagen en is wettelijk verplicht bij sieraden met meer dan 8 gram zilver erin. Dus als er geen 925 teken instaat, is het dan nep? Nee! Soms zijn de sieraden te klein om er een teken in te kunnen slaan maar dan zijn ze wel van 925 zilver. Bij onze sieraden staat er in de productbeschrijving bij van welk materiaal het product is. Het 925 zilver is in ieder geval een teken dat het een goede kwaliteit sieraad betreft!

Als je je sieraden een tijdje niet draagt, kan het gebeuren dat je sieraad wat zwart of dof wordt van kleur. Zilver reageert op zwavel en zwavel of vormen hiervan zitten gewoon in de lucht. Gelukkig is er een makkelijke oplossing om je sieraden weer mooi te krijgen. Poets je zilveren sieraden met een zilverpoetsdoekje of leg het in een zilverbadje! 

 

Messing/ gerecycled messing

Messing is een legering van koper en zink. Dit is een puur materiaal dat erg stevig, maar tevens buigzaam is.  Het zal de kleur goud blijven behouden.

Messing kan soms donkerder van kleur worden als je het wat langere tijd hebt (gedragen), maar dit materiaal kan eenvoudig worden schoongemaakt met Brasso koperpoets en een droge doek. Let bij het gebruik van Brasso wel goed op dat je dit niet aanbrengt terwijl je andere verzilverde of vergulde sieraden draagt.  Door de chemische samenstelling, zal het laagje goud of zilver meteen verdwijnen. Ook kan het zo zijn dat je sieraden juist extra gaan glimmen, wanneer je bijvoorbeeld je handen wast of de afwas hebt gedaan met een sopje. Het materiaal kan wel reageren op je PH - waarde, waardoor het per drager iets meer kan glimmen of juist doffer kan worden. Tip: mocht je van jezelf weten dat messing verkleurt door jouw hoge PH - waarde dan kan je je sieraden voordat je ze gaat dragen een coating geven. Doe dit bijvoorbeeld door ze in te lakken met doorzichtige nagellak. 

 

Messing goud verguld

Naast de producten die volledig messing zijn hebben we ook sieraden waar een goud vergulde laag over het messing is aangebracht. Wij raden je aan om de sieraden met een goud vergulde laag niet in contact te laten komen met water en liever ook niet op een vochtige plek of in de zon te bewaren. Vermijd hiernaast ook parfum, lotions en oliën in de buurt van de sieraden. Voor deze sieraden geldt juist dat deze niet mogen worden schoongemaakt met Brasso - koperpoets, want deze zou de goud vergulde laag juist beschadigen.

 

Chirurgisch staal goud verguld

Chirurgisch staal is een duurder solide materiaal soort. Het voordeel van dit materiaal is dat het minder snel verkleurt. De gouden vergulde laag vervaagt minder snel tot helemaal niet. Bovendien is dit materiaal ook super hygiënisch. 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel