hoe gebruik ik witte salie?

Witte salie wordt vaak gebruikt bij rituelen of om ruimtes te reinigen en te zuiveren. Maar wat is het eigenlijk en hoe gebruik je het?

Witte salie ken je misschien vooral als kruid uit de keuken. De salie is wat stijf van structuur en lichter (grijzig) van kleur dan andere plantsoorten en heeft een sterk aromatische geur. 

Witte salie kan een beschermende en zuiverende werking hebben. Het wordt eerst gedroogd voordat het gebruikt wordt bij reinigingsrituelen of zuivering. 

De Indianen uit Noord - Amerika gebruiken witte salie bij reinigingsrituelen. Je kunt witte salie gebruiken om ruimtes te reinigen evenals personen. Vergeet hierbij vooral ook jezelf niet! 

Hoe gebruik je witte salie?

Houdt de witte salie bundel in een kaars of ander soort vlam. Laat het smeulen zodat het gaat roken. Als het eenmaal rookt ga je ermee langs je lichaam of door de ruimte die je wilt reinigen. Vergeet ook de hoeken van de te reinigen ruimte niet. 

Als je klaar bent met je ritueel, doof de witte salie dan niet in water omdat het zo kan gaan rotten en niet meer bruikbaar is. Beter is het om het te doven in zand zodat de bundel droog blijft. Gebruik hiervoor een vuurvaste ondergrond! Op deze manier hoef je je witte salie ook niet in één keer helemaal op te maken maar heb je langer plezier van je bundel.

Witte salie bestaat in een bundel of in losse salie. 

 

 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel