hoe gebruik je palo santo?

Palo santo is een houtsoort die dun en lichtgeel van kleur is. Het heeft een heerlijke, kruidige geur en is afkomstig uit Peru. 

De boom laat de houtjes op een natuurlijke manier vanzelf los. Hier worden dus géén bomen voor gekapt. Iets wat wij erg belangrijk vinden bij Vitavera.

Het hout moet daarna nog 4 tot 10 jaar rijpen voordat de heerlijke geur vrijkomt waar de palo santo bekend om staat. Geen toevoegingen dus maar puur natuur van moeder aarde!

Je kunt palo santo gebruiken voor het reinigen van ruimtes, je aura ébij rituelen. 

Palo Santo wordt ook wel "Heilig hout" genoemd omdat de bloesem ontstaat gedurende de kersttijd.

 

Hoe gebruik je palo santo?

Houdt de Palo Santo in een kaars of ander soort vlam. Zorg dat het houtje echt goed brandt. Blaas het vervolgens uit, zodat er rook ontstaat. Dit is de rook die je wilt! Als de palo santo eenmaal rookt ga je ermee langs je lichaam of door de ruimte die je wilt reinigen. Vergeet ook de hoeken van de te reinigen ruimte niet. 

Ben je klaar met het gebruik van je palo santo? Doof de palo santo dan niet in water omdat het zo kan gaan rotten en niet meer bruikbaar is. Beter is het om het te doven in zand zodat de palo santo droog blijft. Gebruik hiervoor een vuurvaste ondergrond.

Zo kun je je palo santo meerdere malen gebruiken en heb je langer plezier van je palo santo!

 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel