wat is een gouden driehoek?

Misschien ken je het gevoel wel: je komt op een verjaardag binnen en krijgt een onaangenaam gevoel. Je voelt de energie die er hangt. Alles om je heen is energie. 

Zo zijn stenen ook energie en iedere soort steen heeft een unieke trilling. 

De gouden driehoek bestaat uit 3 verschillende soorten edelstenen:

  • amethist
  • bergkristal
  • rozenkwarts

Amethist

De amethist laat alles wat gespannen is weer ontspannen.

Een amethist kan er niet tegen als het in de zon, in het water of op een warme plaats gelegd wordt.

Ook geschikt voor kinderen: ja

Chakra: 7e chakra, kruinchakra

Bergkristal

Bergkristal reinigt energie en je aura. Maakt vitaler en helder en helpt tegen pijn.

Bergkristal is een hele sterke energieke steen. Het is geen neutrale steen, hoewel je dat wel zou denken als je alleen naar de kleur kijkt. Bergkristal helpt je jouw edelstenen weer op te laden en de werking van je andere edelstenen worden versterkt. Het geeft een fijne, nieuwe energie in de ruimtes waar jij je bergkristal neerlegt. Een steen die ook jou weer een beetje lichamelijke energie terug kan geven, ondersteunt als je schommelt in je emoties (door die fijne hormonen....) of als je wel een extra steuntje in de rug kunt gebruiken omdat er blokkades zijn die je mag gaan verwerken. Een aura reiniger en versterker. Als er een steen is die je in huis zou moeten hebben, dan is het zeker bergkristal.

Chakra: versterkend voor alle chakra's met name het 7e, kruinchakra

Ook geschikt voor kinderen: ja

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van harmonie liefde en haar zachtheid. De kleur van rozenkwarts kan variëren van licht, doorschijnend roze tot donkerroze.

Kleine kinderen kiezen deze steen vaak op gevoel uit en dat komt niet door de kleur maar door de zachte sfeer van de steen die ervoor zorgt dat kinderen zichzelf mogen blijven.

Leg in de puberteit een ruwe rozenkwarts in de kinderkamer of leg het onder het hoofdkussen zodat het innerlijke kind kan blijven bestaan. 

Je kunt ook kiezen van een combinatie van rozenkwarts en labradoriet. De labradoriet helpt de aura van het kind te beschermen.

Voor volwassenen kan de rozenkwarts ervoor zorgen dat zij weer in contact komen met hun werkelijke gevoel en stimuleert het de creativiteit. 

Ook geschikt voor kinderen: ja

Wanneer je deze drie stenen in een driehoek legt, zal er een positieve energiestroom ontstaan. 

Kies een plek uit voor de gouden driehoek met je gevoel. 

Hebben je 3 stenen niet dezelfde vorm? Dat is niet erg! De grootte van de stenen is hierbij belangrijker. Zorg voor ongeveer dezelfde grootte van de amethist, bergkristal en rozenkwarts. Zo kunnen de stenen elkaar evenveel versterken. 

Heb je een hele grote ruimte waar je een gouden driehoek neer wilt leggen? Dan kan het zijn dat 1 gouden driehoek neerleggen niet genoeg is. Leg dan meerdere gouden driehoeken op verschillende plekken neer. 

Zowel de amethist, als de bergkristal, als de rozenkwarts zijn stenen met een zachte energie en zijn daardoor zelfs geschikt om in de kinderkamer te leggen. Maar denk ook aan je praktijkruimte waar je die positieve energiestroom ook goed kunt gebruiken omdat er veel mensen met verschilllende energieën komen. 

Een gouden driehoek kan overal neergelegd worden waar jij een positieve energiestroom wilt.

Disclaimer: de beschrijving van de werking van deze edelstenen is gebaseerd op intuïtie en ervaring. Een edelsteen is nooit een vervanging voor een medische behandeling of therapie en kan enkel als ondersteuning werken. Raadpleeg bij ernstige psychische - of gezondheidsklachten altijd een arts.

 

 

 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel