hsp en edelstenen

Als je hoogsensitief bent, kun je last hebben van best wat klachten. En er zijn ook best wat mensen die hoogsensitief zijn: 1 op de 5 mensen is hoogsensitief. Welke edelstenen kunnen jou ondersteunen als je hoogsensitief bent? En wat is hoogsensitiviteit? 

Welke edelstenen kunnen ondersteunen als je hoogsensitief bent?

Er zijn edelstenen die jou kunnen ondersteunen als je hsp - er bent.

  • labradoriet
  • amethist
  • celestien
  • rozenkwarts
  • zwarte toermalijn
  • bergkristal

Labradoriet is hierbij onze favoriet. Labradoriet legt een soort schild om je heen die je beschermt. Daarbij wordt je gevoeligheid omgezet in talent. Een edelsteen die bij mij altijd meegaat als ik naar een plek ga waar veel mensen zijn. Een ziekenhuis, een concert, het winkelcentrum, een verjaardag. Labradoriet is ook een hele fijne edelsteen voor hoogsensitieve kinderen die last kunnen hebben van de drukte, de sfeer en de prikkels in de klas. Geef een edelsteen mee naar school in de broekzak van je kind of in de vorm van een mooi sieraad. 

amethist

Amethist komt op een goede tweede plek! De amethist staat voor rust. Iets wat je als hsp - er zeker goed kunt gebruiken. Leg het onder je hoofdkussen om heerlijk te kunnen slapen, gebruik het tijdens het mediteren of leg het in een praktijkruimte om een gespannen atmosfeer te zuiveren. De amethist laat alles wat gespannen is weer ontspannen. Heerlijk toch? Ook geschikt voor kinderen. 

celestien

Celestien wordt ook wel engelensteen genoemd en heeft een mooie grijs - blauwe kleur. Het helpt je om meer te vertrouwen op je intuïtie. Als hsp - er is je intuïtie vaak al heel goed ontwikkeld maar om er ook daadwerkelijk op te vertrouwen is een heel ander verhaal. De celestien kan je hierbij ondersteunen. Daarbij zal deze edelsteen je ook rust geven. 

rozenkwarts

Rozenkwarts is een edelsteen met een hele fijne, zachte energie die ook voor kinderen heel fijn is. Het is de steen van de liefde en dat betekent óók de liefde voor jezelf. Kleine kinderen kiezen deze steen vaak op gevoel uit en dat komt niet alleen door de kleur maar ook door de zachte sfeer van de steen die ervoor zorgt dat kinderen zichzelf mogen blijven. Leg in de puberteit een ruwe rozenkwarts in de kinderkamer of leg het onder het hoofdkussen zodat het innerlijke kind kan blijven bestaan. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van rozenkwarts en labradoriet. Voor volwassenen kan de rozenkwarts ervoor zorgen dat zij weer in contact komen met hun werkelijke gevoel en het stimuleert de creativiteit. 

zwarte toermalijn

Als hsp - er heb je vaak last van de spanning van apparaten in huis, in de winkels. Apparaten veroorzaken een ongezonde restspanning in huis. Denk hierbij aan televisies, telefoons en computers. Het is belangrijk om deze restspanning te helpen ontladen. Zwarte toermalijn kan deze negatieve energie ombuigen naar positieve. En dat is fijn want de negatieve energie is niet goed voor je gezondheid! Leg een zwarte toermalijn bijvoorbeeld naast de televisie, tussen jou en je computer of draag het als ketting om je hele lichaam te beschermen tegen negatieve energie. Het beste is om de steen elke dag af te spoelen zodat het ook zijn spanning weer kwijt kan raken. Let op: het kan gebeuren dat de steen verpulvert. Een teken dat de steen zijn werk goed doet!

bergkristal

Bergkristal heeft een hele mooie, zuivere, pure en sterke energie. Bergkristal reguleert niet alleen energie maar brengt ook nieuwe energie. Iets wat je als hsp - er nog weleens te kort hebt. Het geeft je kracht, zuivert en brengt je lichaam weer in balans. Daarbij versterkt het de werking van andere stenen. 

Wat is hoogsensitiviteit?

Als je hoogsensitief bent, oftwel HSP - er, heb je een aangeboren sensitiviteit voor omgevingsprikkels. Je ervaart dingen meer en intenser dan anderen maar ook het verwerken van deze prikkels gaat grondiger en nauwkeuriger. Als hoogsensitief persoon heb je daardoor meer tijd nodig om deze prikkels te verwerken en ook om hier weer van te herstellen. 

Zoals we eerder al schreven; je wordt geboren als HSP - er en het lijkt iets van de afgelopen tijd maar dat is het zeker niet. Omdat er vroeger nog weinig bekend was over hoogsensitiviteit, werden mensen die hoogsensitief waren vaak neergezet als verlegen en onzeker of zelfs neurotisch. Maar hun gedrag had te maken met de prikkelverwerking.

Hoe komt het dat de een hoogsensitief is en de ander niet? Een hoogsensitief persoon heeft een ander soort gen in zijn of haar lijf. Een gen die kwetsbaar maakt. Dit is wetenschappelijk bewezen. Dit gen zorgt ervoor dat je een aangeboren gevoeligheid hebt voor positieve en negatieve omgevingsinvloeden. Daarbij werkt het verwerken van informatie in je hersenen ook net even anders als bij een niet hsp - er. 

Veel hoogsensitieve personen ervaren klachten. Ze zijn gevoeliger voor stress en daardoor zijn ze gevoeliger voor een burn out en andere geestelijke of lichamelijke klachten. De veeleisende maatschappij werkt hier niet positief aan mee. Belangrijk is dat je als hsp - er de tijd neemt om te herstellen van alle omgevingsprikkels. Als je goed omgaat met je hoogsensitiviteit kun je je hoogsensitiviteit ook als kracht gaan zien! Je ziet als hsp - er meer details, kunt intens genieten van dingen als muziek en voelt vaak goed aan wat een ander nodig heeft. Je bent precies in je werk maar al deze dingen kunnen ook een nadeel voor je zijn..... Want omdat je zo precies bent in je werk en dingen aanvoelt, kan het je ook uitputten. En aan die muziek kun je je ook mateloos storen! (omdat je er overprikkeld van raakt) 

Belangrijk om een goede balans te vinden dus en te luisteren naar wat jouw lichaam aangeeft zodat je op tijd je rust kunt nemen. Nog vóórdat je overprikkeld bent. 

Disclaimer: de beschrijving van de werking van deze edelstenen is gebaseerd op intuïtie en ervaring. Een edelsteen is nooit een vervanging voor een medische behandeling of therapie en kan enkel als ondersteuning werken. Raadpleeg bij ernstige psychische - of gezondheidsklachten altijd een arts.

 

 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel