Mediteren met edelstenen kan fijn zijn om je focus te houden, in het nu te blijven. Niet alleen omdat je je edelsteen letterlijk in je hand voelt maar ook omdat edelstenen je kunnen ondersteunen bij het mediteren. 

Mediteer jij wel eens? Of val jij in de categorie "Dat kan ik niet", "Dat is niks voor mij", "Zweverig gedoe"? Dan wil ik graag een uitdaging met je aangaan! Doe je mee? 

Waarom zou je wíllen mediteren? We noemen een paar voordelen: betere focus, spirituele groei, tijd voor jezelf, goede gezondheid, minder stress, ontwaken, bewustzijn, dankbaarheid, meer energie, beter slapen, ontspanning, kalmte, positieve gedachten, minder of geen paniekaanvallen, minder angst, minder depressieve gevoelens. Volgens mij kunnen we dit allemaal wel gebruiken, dus dáárom! En ja, het is bewezen dat het werkt. 

Mediteren is iets wat iedereen kan. Ook jij! Met de juiste begeleiding én regelmatig oefenen. En daar zit het hem juist: dat regelmatig oefenen... Als ik met mensen over mediteren praat, hebben ze vaak "weleens" of een "paar keer gemediteerd". Als jij een marathon wilt lopen, kun je dat ook niet zonder te oefenen maar het is wel te leren. Zo werkt het met mediteren ook. 

"Moet ik dan een hele kamer inrichten om te mediteren?". Nee ook dat hoeft niet. Als jij een plek hebt, waar je je rustig en prettig voelt, is dat al oke. En als je daar wel een hoekje in wilt richten met fijne spulletjes, edelstenen, kaarsjes waar je blij en rustig van wordt, is dat een idee. Zoiets noemen ze een sacred space maar dat kan alweer gauw te zweverig klinken ;)

Een kleedje is in ieder geval een goed idee zodat je het niet koud krijgt tijdens het mediteren. Zeker als je 's morgens vroeg mediteert, het beste moment is namelijk als de zon opkomt, en je uit je warme bed komt en de kachel nog niet aan is. Brrrr!

Je kunt in het begin het beste een geleide meditatie doen. Dat kan bíj iemand zijn maar er bestaan ook goede apps of er zijn meditaties te vinden op youtube. Op die manier is het het makkelijkste om je focus te houden en in het "nu" te blijven. (Heb je deze stap eenmaal onder de knie, dan kun je verdergaan met een gedeelde geleide meditatie. Dat is een deel muziek en een deel onder begeleiding. Wil je dan nog een stapje verder gaan, dan kun je een muziek meditatie doen. Als laatste stap doe je "gewoon" een meditatie in de stilte. Maar zullen we beginnen bij het begin?)

Probeer tijdens het mediteren je rug recht te houden terwijl je je lichaam wel ontspant. Let hierbij ook op lichaamsdelen waar je normaal gesproken niet op let (je oren bijvoorbeeld!) maar ook op lichaamsdelen waar je veel spanning vasthoudt: je spieren, je kaken. 

We zouden Vitavera niet zijn als we ook geen edelstenen zouden gebruiken bij het mediteren. De edelstenen die je zou kunnen pakken bij het mediteren zijn stenen die een kalmerende werking hebben. agaat, amethist, beryl, lepedoliet, magnetiet, peridoot, rookkwarts, rozenkwarts, sodaliet, witte opaal. Andere stenen voor bij het mediteren zijn amethist, bergkristal, jade, koraal, mosagaat, saffier, seleniet, smaragd, sodaliet. Zoals altijd is het het beste om je gevoel te volgen bij het uitzoeken van edelstenen. Waar voel jij je goed bij en wat heb jij op dat moment nodig? Luister naar jezelf en je intuïtie. Gebruik ook vooral niet teveel edelstenen tegelijkertijd en ook geen stenen die elkaar "tegenwerken". 

Maar nu terugkomend op mijn challenge: Ik vind namelijk dat je niet kunt zeggen "Ik kan niet mediteren" als je het niet langer dan 14 dagen hebt geprobeerd. 1 x per dag, het liefst 2x per dag. Als je het echt 14 dagen hebt geprobeerd, zonder op te geven, zonder een dag over te slaan en je hebt het echt een kans gegeven en je vindt het dan nog steeds niks, dan mag je zeggen dat je niet kunt mediteren. Maar ik beloof je dat je verschil gaat merken. Ook al is het in het begin misschien nog minimaal. 

We horen heel graag óf jij deze challenge aangaat en hoe jij het mediteren hebt ervaren na deze challenge! Mail ons dan vooral op info@vitavera.nl. We zijn heel erg benieuwd naar jouw verhaal! Uiteraard ook als jij al langer mediteert horen we graag hoe je dat doet en wat je ervaringen zijn. 

Voor nu zeggen we alleen maar; geniet ervan.....

Namasté,

Vera

 

 

© 2019 - 2021 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel