mediteren met edelstenen

Mediteren met edelstenen kan fijn zijn om je focus te houden, in het nu te blijven. Niet alleen omdat je je edelsteen letterlijk in je hand voelt zodat je je daar op kunt concentreren maar ook omdat edelstenen je kunnen ondersteunen tijdens het mediteren. 

Mediteer jij wel eens? Of val jij in de categorie "Dat kan ik niet", "Dat is niks voor mij", "Zweverig gedoe"? Dan daag ik juist jóu uit om mediteren een kans te geven. 

Waarom zou je wíllen mediteren? We noemen een paar voordelen: betere focus, spirituele groei, tijd voor jezelf, goede gezondheid, minder stress, ontwaken, bewustzijn, dankbaarheid, meer energie, beter slapen, ontspanning, kalmte, positieve gedachten, minder of geen paniekaanvallen, minder angst, minder depressieve gevoelens. Volgens mij kunnen we dit allemaal wel gebruiken, dus dáárom! En ja, het is bewezen dat het werkt. 

Ik denk dat mediteren te leren is. Voor iedereen die het een kans wil geven. Met de juiste begeleiding én regelmatig oefenen. En daar zit het hem juist: dat regelmatig oefenen... Als ik met mensen over mediteren praat, hebben ze vaak "weleens" of een "paar keer gemediteerd". Als jij een marathon wilt lopen, kun je dat ook niet zonder te oefenen maar het is wel te leren. Zo werkt het met mediteren ook. 

Je kunt een aparte plek inrichten om te mediteren maar dat hoeft zeker niet. Als jij een plek hebt, waar je de rust hebt om te mediteren zonder dat iemand jou daarbij kan storen, is dat goed genoeg. (Buiten in het maanlicht kan ook fijn zijn, liggend op de trampoline of in een relax stoel...;) En als je wel een hoekje in wilt richten met fijne spulletjes, edelstenen, kaarsjes waar je blij en rustig van wordt, is dat een idee. Zoiets noemen ze een sacred space maar dat kan alweer gauw te zweverig klinken ;)

Een lekker warm kleed is in ieder geval een goed idee zodat je het niet koud krijgt tijdens het mediteren. Je ligt of zit toch stil dus krijg je het sneller koud. Zeker als je 's morgens vroeg mediteert, het beste moment is namelijk als de zon opkomt, en je uit je warme bed komt en de kachel nog niet aan is. Brrrr!

Je kunt het beste beginnen met een geleide meditatie. Dat kan bíj iemand zijn maar er bestaan ook goede apps of er zijn meditaties te vinden op youtube. Op die manier is het het makkelijkste om je focus te houden en in het "nu" te blijven, zeker als je net begint met mediteren. (Heb je deze stap eenmaal onder de knie, dan kun je verdergaan met een gedeelde geleide meditatie. Dat is een deel muziek en een deel met begeleiding. Wil je dan nog een stapje verder gaan, dan kun je een muziek meditatie doen. Als laatste stap doe je "gewoon" een meditatie in de stilte. Maar zullen we beginnen bij het begin?)

Probeer tijdens het mediteren je rug recht te houden terwijl je de rest van je lichaam wel ontspant. Let hierbij ook op lichaamsdelen waar je normaal gesproken niet bewust op let maar ook op lichaamsdelen waar je, onbewust, veel spanning vasthoudt: je spieren, je kaken. 

We zouden Vitavera niet zijn als we ook geen edelstenen zouden gebruiken bij het mediteren. De edelstenen die je zou kunnen pakken bij het mediteren zijn stenen die een kalmerende werking hebben: agaat, amethist, beryl, lepedoliet, magnetiet, peridoot, rookkwarts, rozenkwarts, sodaliet, witte opaal. Andere stenen voor bij het mediteren zijn bergkristal, jade, koraal, mosagaat, saffier, seleniet, smaragd. Zoals altijd is het het beste om je gevoel te volgen bij het uitzoeken van edelstenen. Waar voel jij je goed bij en wat heb jij op dat moment nodig? Luister naar jezelf en je intuïtie. Gebruik ook vooral niet teveel edelstenen tegelijkertijd en ook geen stenen die elkaar "tegenwerken".  

Maar nu terugkomend op mijn vraag: Heb jij al eens 14 dagen achter elkaar elke dag gemediteerd? Minimaal 1 x per dag. Als je het 14 dagen achter elkaar, elke dag, hebt geprobeerd, zonder op te geven, zonder een dag over te slaan en je vindt het dan nog steeds niks, oke dan is mediteren misschien niks voor jou..... Maar geef het een kans en geniet ervan!

 

 

 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel