volle maan maanfase

Volle maan

De maan gaat door verschillende fases en elke fase heeft zo haar eigen energie. Welke fases er zijn en wat je ermee kunt, leggen we per maanfase aan je uit. De derde fase is de "volle maan".

De maan is tijdens de volle maanfase op haar hoogtepunt en daarbij ook het meest krachtig qua energie. Die energie kun je voelen zeker als je erg gevoelig bent. Het kan zijn dat je je wat hyper voelt, wat slechter slaapt, heftiger droomt of emotioneler bent door de volle maan energie. Emotioneler in de zin van een korter lontje hebben of misschien ben je wat huileriger dan anders. Als je weet dat dit komt door de volle maan energie, is het makkelijker om het te accepteren en het er te laten zijn. Kijk waar deze emoties vandaan komen die juist nu naar boven komen. Zorg dan even extra goed voor jezelf en neem de tijd voor extra rust en ontspanning. Voor de een is dat een heerlijk bad, voor de ander een wandeling in de natuur. De volle maan kan je extra kracht geven om nu je dromen of doelen het laatste zetje te geven en te bereiken. Uiteraard ligt het er wel aan of het een realistisch doel is die je in één maancyclus kunt bereiken.

De edelsteen die bij de volle maan past is zonnesteen. Nu de maan zo vol is, kun je dit merken aan de energie. Van zonnesteen krijg je gelijk het warme gevoel dat je ook van de zon krijgt. Haar positiviteit, stralend, licht en verwarmend. Volle maan is ook de tijd om je edelstenen weer op te laden. Je hoeft je edelstenen niet buiten in het maanlicht of binnen op de vensterbank te leggen want de energie van de volle maan komt overal. Maar vind je dit fijn om te doen, doe het dan ook gewoon!

Je kunt maanwater maken tijdens de volle maan. Maanwater is water dat je op laat laden door de energie van de maan. Zo krijg je water met een zachte energie en het is heerlijk zacht van smaak.

Hoe maak ik maanwater?

Het klinkt misschien heel ingewikkeld maar dat is het zeker niet. Althans, je kunt het zo simpel of moeilijk maken als je zelf wilt.

Je hebt vast wel een glazen fles of glazen kan in je keukenkastje staan. Zorg ervoor dat je fles schoon is zodat er geen schimmels kunnen ontstaan. 

Vul deze met water als het volle maan is. Dat mag gewoon water uit de kraan zijn. Vind je het fijn om water rechtstreeks uit de natuur te halen (regen op te vangen, uit een beekje te halen) dan kan dat natuurlijk ook. Let er wel op dat je water dan niet altijd goed genoeg is om op te drinken maar wel om bijvoorbeeld aan je planten te geven. Zet je fles of kan met water neer tijdens de volle maan zodat het water de energie van de maan in zich op kan nemen. 

That's it! Je hebt je maanwater gemaakt! Proef het verschil van het water. Het is zachter dan gewoon water.

Waar kan je maanwater voor gebruiken? Je kunt het drinken, maak er thee van, doe een beetje maanwater in je gevulde bad, vul je diffuser met het water en geef het aan je dieren en planten.

Als je de volle maan niet ziet, is de energie van de maan er zeker wel dus als het geen heldere nacht is en je ziet die mooie maan niet, dan heeft dat geen negatief effect op jouw maanwater. De energie van de maan is er wel! De energie van de volle maan is er trouwens een dag vóór en een dag ná de daadwerkelijke volle maan dus ben je je maanwater vergeten te maken, dan kun je dat een dagje later ook nog doen. Energie van de maan is er overigens altijd maar met volle maan is deze energie het meest krachtig.

Je kunt voor het maken van maanwater uiteraard ook edelstenen gebruiken. Leg je edelstenen dan niet ín je water maar ernaast. Daarbij kun je nog een intentie uitspreken als je dat wilt: iets wat je wilt bereiken, een doel. 

Je kunt je gevulde glazen fles of kan buiten neerzetten in het maanlicht als je dat fijn vindt. Hiervoor mag het buiten niet vriezen omdat je fles of kan dan kapot kan vriezen. Zorg er ook voor dat je fles of kan volledig dicht is. Anders heb je de kans dat je water wat vliegjes of blaadjes erbij heeft de volgende dag. 

Bewaar je fles met maanwater het liefst op een donkere plek zodat er geen zonlicht bijkomt. 

Je kunt ook een ritueel doen als je je maanwater neerzet. Je kunt natuurlijk edelstenen gebruiken, een intentie uitspreken of wat wierook branden. Volg hierbij je eigen gevoel! Rituelen werken sterker tijdens de volle maan dus dat komt mooi uit! Volle maan is hét moment om dingen los te mogen laten. 

Vind je het fijn om je edelstenen op te laden als het volle maan is? Dan is een fles of kan water vullen om maanwater te maken een kleine stap! 

Geniet ervan!

De fase na de volle maan is de afnemende maan

Disclaimer: de beschrijving van de werking van deze edelsteen is gebaseerd op intuïtie en ervaring. Een edelsteen is nooit een vervanging voor een medische behandeling of therapie en kan enkel als ondersteuning werken. Raadpleeg bij ernstige psychische - of gezondheidsklachten altijd een arts.

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel