asgrauwe maan maanfase

Asgrauwe maan

De maan gaat door verschillende fases en elke fase heeft zo haar eigen energie. Welke fases er zijn en wat je ermee kunt, leggen we per maanfase aan je uit. De achtste fase van de maancyclus is de "asgrauwe maan".

De maan is nu bijna niet zichtbaar meer en laat maar een klein sikkeltje van zichzelf zien en trekt zich wat meer terug. We zitten nu 10,5 tot 15 dagen na de volle maan. Van de asgrauwe maanfase kun je soms best een beetje last hebben. Je kunt wat minder energie hebben, dingen gaan langzamer dan anders. Dingen die je wilt doen kunnen je wat meer tijd en energie kosten. Vraag tijdens deze maanfase niet teveel van jezelf. Het beste is om jezelf over te geven tijdens deze fase van de maan en de rust en de ontspanning op te zoeken. Mediteren of yoga zijn juist wel een goed idee. De maan zal weer in kracht toe gaan nemen als deze fase voorbij is en jij zal dan ook weer meer kracht en energie krijgen. Het is tijd om te rusten en te herstellen om straks weer te beginnen met een nieuwe maancyclus.

De edelsteen die bij de asgrauwe maan past is amethist. Amethist geeft rust en helpt ontspannen. Net wat je nodig hebt in deze maanfase want de asgrauwe maanfase kan soms best heftig zijn. Geef jezelf de rust door een amethist bij je te dragen, ook als je gaat slapen, bijvoorbeeld onder je kussen of op je nachtkastje. Amethist zal je helpen dingen los te laten die je nu niet meer nodig hebt in deze laatste fase van de maan. 

Na de asgrauwe maan begint de maancyclus opnieuw en begint de maancyclus weer van voor af aan met de nieuwe maan. 

Disclaimer: de beschrijving van de werking van deze edelsteen is gebaseerd op intuïtie en ervaring. Een edelsteen is nooit een vervanging voor een medische behandeling of therapie en kan enkel als ondersteuning werken. Raadpleeg bij ernstige psychische - of gezondheidsklachten altijd een arts.

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel