edelstenen voor voorspoed en manifestatie

Er zijn verschillende edelstenen die je kunt inzetten als het gaat om voorspoed, overvloed of manifesteren. 

De 4 belangrijkste zijn:

  • citrien
  • pyriet
  • peridoot
  • bergkristal

Deze 3 edelstenen hebben met elkaar gemeen dat ze bij het derde chakra horen en zorgen voor een gezond zelfvertrouwen. 

Citrien

Vroeger werd citrien al gebruikt door koopmannen. Ze bewaarde citrien in of vlakbij hun kassa of in hun portemonnee. Daarom wordt citrien ook wel "koopmanssteen" genoemd. Of het nou gaat om geld jouw kant op laten komen, goed met geld om kunnen gaan, verstandige keuzes maken als het over geld gaat, geld sparen of geen geld verliezen: citrien geeft de juiste energie voor alles wat met geld te maken heeft. 

Citrien hoort bij het derde chakra. Het geeft gezond zelfvertrouwen. 

Citrien is een zeldzame steen met een bleekgele tot goudgele kleur en wordt vaak verward met gebrande amethist. Als je een amethist zou branden, krijgt de amethist een lichtgele, roodbruine, soms zelfs groene kleur. Hier is een temperatuur voor nodig tussen de 470 en 750 graden. Deze gebrande stenen worden ook wel verkocht onder de naam "citrien" maar eigenlijk is dit gewoon gebrande amethist. Daarbij is citrien veel lichter van kleur. 

Pyriet

Pyriet is een "vurige steen" die ervoor zorgt dat je in actie komt! Als je 2 stukjes pyriet op elkaar slaat, komen er vonkjes vanaf en dát is de energie die je wilt als het gaat om manifesteren: vuur! Een "explosieve" energie!

Pyriet heeft een mannelijke energie (we bestaan allemaal uit mannelijke en vrouwelijke energie), een zonne - energie die bij het derde chakra hoort. Het is een edelsteen die je in de actie stand brengt, een echte power steen dus die je zelfvertrouwen boost en je persoonlijke wil versterkt. Als het gaat om manifesteren, op welk gebied dan ook, kies dan zeker voor pyriet!

Pyriet staat ook wel bekend als "fools gold". Deze naam komt door de teleurstelling als er werd gezocht naar goud en het bleek pyriet te zijn. 

Pyriet is er in verschillende vormen. Bij de juiste omstandigheden groeit pyriet uit tot een mooie kubus met een hoogglans gouden kleur. 

Peridoot

Peridoot is een edelsteen met een vulkanische oorsprong. Ook bij deze edelsteen weer vuur dus! Het heeft een geel, groene kleur en hoort daarom bij zowel het derde als het vierde chakra. Peridoot staat voor groei: op alle gebieden dus ook als het gaat om voorspoed. Groei, voorspoed, vitaliteit en een algemeen goed welzijn zijn de kernwoorden die bij peridoot horen. Ook daarom is peridoot dus een fijne edelsteen als je meer voorspoed wilt of hulp wilt bij manifesteren en een klein stukje peridoot is hierbij al voldoende. 

Bergkristal

Ook bergkristal willen we nog in dit rijtje edelstenen noemen omdat het de werking van je andere edelstenen versterkt. Zo maak je effectief gebruik van de energie van je edelstenen. 

Disclaimer: de beschrijving van de werking van deze edelstenen is gebaseerd op intuïtie en ervaring. Een edelsteen is nooit een vervanging voor een medische behandeling of therapie en kan enkel als ondersteuning werken. Raadpleeg bij ernstige psychische - of gezondheidsklachten altijd een arts.

 

 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel