mijn zoutlamp is nat. Hoe kan dat?

"Help mijn zoutlamp lekt!" "Mijn zoutlamp zweet". "Er ligt water onder mijn zoutlamp". "

"Wat is dat plasje onder mijn zoutlamp?"

We ontvangen deze vragen vaker dan je denkt en jij bent dus zeker niet de enige met een vochtige Himalaya zoutlamp. Hoe komt het dat je Himalaya zoutlamp vochtig is of "lekt"? 

Eigenlijk is het heel simpel te verklaren: zout trekt vocht uit de lucht aan en daarom word je zoutlamp vochtig. Dat betekent dus ook dat je zoutlamp sneller nat wordt, als het buiten vochtiger is maar dat is tegelijkertijd een teken dat het te vochtig is in je huis en dat is sowieso niet goed voor je lijf ;).

Hoe ga je het lekken van een zoutlamp tegen?

Zet je lamp aan zodat het vocht door de warmte wat kan verdampen. Is het buiten vochtig weer? Dan zul je je lamp dus wat vaker moeten laten branden om te zorgen dat er geen vocht ontstaat. 

Mijn zoutlamp is toch gaan lekken. Wat nu?

Als je zoutlamp toch is gaan lekken, kan het vocht vervelende kringen geven op je antieke tafel of andere plek waar jij je favoriete zoutlamp hebt neergezet. Dep je lamp droog met een droge doek. Vergeet ook het hout onder je zoutlamp niet te drogen. Zet een schoteltje, bord, onderzetter of iets anders onder je zoutlamp om kringen te voorkomen op je tafel of kastje en doe daarna je zoutlamp aan zodat het vocht kan verdampen. 

En is je zoutlamp wat stoffig geworden? Ook dan kun je het beter schoonmaken met een droge doek en niet met een natte of vochtige doek want ook dan zal je zoutlamp vochtig worden.

Het klinkt allemaal wat negatief maar uiteraard heeft een Himalaya zoutlamp vele voordelen. Zoutsteen geeft zacht licht en is daarom een fijn lichtpuntje voor op je nachtkastje bijvoorbeeld. En niet alleen dat: het zout is luchtzuiverend en gaat elektromagnetische straling tegen. 

Geef je zoutlamp een geschikte plek, doe het wat vaker aan en geniet gewoon van je lamp. Daar heb je het immers voor gekocht toch? 

*we kiezen in de tekst voor zoutlamp maar hetzelfde geldt voor je Himalaya zout theelichthouder. Doe dan je kaarsje aan om het vocht te laten verdampen. 

 

 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel