hoe houdt Vitavera rekening met duurzaamheid?

Vitavera vindt duurzaamheid en het milieu erg belangrijk. We houden hier dan ook op verschillende manieren rekening mee.

 • Ons inpakmateriaal is zoveel mogelijk gerecycled. Mensen in onze omgeving bewaren dozen, plastic en ander inpakmateriaal zodat wij dat kunnen hergebruiken. Daarbij hebben we contact met twee grote bedrijven die de zakken opvulchips, bubbelfolie en shredderkarton voor ons bewaren omdat het anders weggegooid wordt.
 • Tape om de doos met jouw bestelling dicht te maken is van papiertape. Na gebruik kan de doos met papiertape dan ook bij het oud papier voor recycling. 
 • We snappen dat het leuk is om een beschrijving te ontvangen van je bestelde edelstenen. Om papier te besparen, en dus het milieu, doen we dit niet. Wil je toch een beschrijving? Dan kun je die op onze website vinden. Je kunt in de zoekbalk op de website heel makkelijk zoeken op de edelsteen waar je meer informatie over wilt. Op je factuur staan de namen van de edelstenen die je besteld hebt. 
 • Je factuur kun je vinden in je mail bij je bestelbevestiging en kun je eventueel zelf uitprinten bijvoorbeeld als de factuur op naam van je bedrijf staat. Ook dit doen wij om zoveel mogelijk papier te besparen. 
 • Onze palo santo is afkomstig uit Peru. De boom laat de houtjes op een natuurlijke manier vanzelf los. Hier worden dus géén bomen voor gekapt. Iets wat wij erg belangrijk vinden bij Vitavera. Het hout moet daarna nog 4 tot 10 jaar rijpen voordat de heerlijke geur vrijkomt waar de palo santo bekend om staat. Geen toevoegingen dus maar puur natuur van moeder aarde!
 • Als je een koord bij je hanger ontvangt, ontvang je een koord van wax katoen en niet van écht leer. Per jaar worden er rond de 1 miljard dieren gedood, alleen voor het leer. Door een wax katoen koord te gebruiken, proberen we het dierenleed tegen te gaan.
 • Bij onze smudge artikelen zul je geen veren vinden omdat we niet weten of deze veren zorgen voor dierenleed (bijvoorbeeld door middel van het plukken van de veren) én omdat je ook zelf een mooie veer kunt vinden die op een natuurlijke manier is losgelaten. Heb je gelijk weer een frisse neus gehaald!
 • Wij kopen onze edelstenen onder andere in bij mensen die de edelstenen zelf hebben gevonden op plekken over de hele wereld waardoor de edelstenen direct en met zorg en kennis worden geïmporteerd. 
 • Bij onze lampen kun je kiezen voor een led lampje. Met een led lampje in je lamp denk jij aan het milieu omdat het een hogere energie effeciëntie, (maar liefst 90%!) heeft ten op zichte van een gloeilamp. Er wordt dus minder energie gebruikt. Er gaat bij een led lamp geen energie verloren aan het verhitten van een gloeidraad. Een led lamp gaat 15 tot 25 keer langer mee dan een gloeilamp. Beter dus voor het milieu en daar is Vitavera zeker een voorstander van! Hou er wel rekening mee dat een led lamp minder warm wordt dan een gloeilamp en dat je zoutlamp sneller vochtig zal worden.
 • Het cadeaupapier en de cadeauzakjes waar wij jouw cadeautjes mee inpakken zijn zoveel mogelijk gedrukt op wit gerecycled FSC - papier en in Nederland geproduceerd. 
 • Als we jouw pakketje zelf langs komen brengen bij jou, ontvang je je bestelling in een papieren draagtas die door de fabrikant FSC gecertificeerd zijn en volledig duurzaam. Uiteraard kan dit alleen als je bestelling dit toelaat en niet te zwaar is. 
 • Geen black friday maar "green friday" bij Vitavera! Geen kortingsacties, gratis producten maar bomen planten bij trees for all! Waarom? Black friday zet aan tot impuls aankopen en daarmee tot overconsumptie. Dit heeft een enorme impact op onze aarde, zoals uitputting van onze natuurlijke bronnen, vervuiling en oceanen vol plastic. Daarom dus! Door een "boom" in je winkelmandje te plaatsen, doneer jij een bedrag van €5,-. Wij kopen hiervoor namens jou een boom bij trees for all. Voor elke boom die er bij Vitavera gekocht wordt op green friday, doneert Vitavera zelf óók een boom. Dat zijn dus minimaal 2 bomen! Kijk voor meer informatie of zelf doneren op www.treesforall.nl. Plant je ook mee?

 

© 2019 - 2024 VitaVera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel